Продукція Виробництво Монтаж Проекти Статті Контакти Документи
Напишіть нам

Структура сендвіч-панелей, види і характеристики покриттів

29 09 16

Сендвіч-панелі високоефективні будівельні матеріали. сендвіч-панелями називаються будівельні конструкції великих розмірів у вигляді легких тришарових елементів, які є металічними обшивками з двох боків, між якими знаходиться теплоізоляційна серцевина, яка виготовляється з мінераловатних плит або поропластів (пінополістиролу, пінополіуретану).

А) Металеве облицювання сендвіч-панелей

Компанія ТОВ «ЮСП ПАНЕЛЬ»; як сировину для виготовлення сендвіч-панелей використовує холоднокатану гарячеоцинковану тонколистову сталь виробництва “Corus UK”; (Англія), “Myriad”; (Франція), Rautaruukki (Фінляндія), “THYSSEN KRUPP”; (Німеччина).

Для виробництва сендвіч-панелей застосовується сталь товщиною 0,5 – 0,7 мм із різними видами полімерного покриття:

а) Гама кольорів покриття відповідає картам кольорів RAL, NCS і RR. При виборі необхідно враховувати вплив кольорів на величину коефіцієнтів поглинання та відбиття світла, від яких залежить температура зовнішньої обшивки сендвіч-панелей і, як наслідок, їхня можлива деформація. Чим темніші кольори зовнішньої обшивки, тим вища температура її нагрівання і більша деформація та навантаження і напруження. Від цього фактору залежить максимально можлива довжина сендвіч-панелей.

termo_img_1б) Структура листової сталі з полімерним покриттям

  1. Полімерне покриття (поліестер, пурал і т.д.)
  2. Ґрунт
  3. Пасивуючий шар
  4. Цинкове покриття (275 гр/м2)
  5. Сталевий лист 0,5 – 0,7 мм
  6. Захисний лак

 

 

 

Б) Види й характеристики полімерних покриттів сендвіч-панелей

Поліестер (PE)

Це покриття є одним з найпоширеніших полімерів для сталевого оцинкованого листа. Матеріал підходить для будь-яких кліматичних поясів. Товщина покриття становить 25 -30 мкм, стійке до механічних і атмосферних впливів. Володіє підвищеною кольоростійкістю і пластичністю. Рекомендується як для внутрішніх, так і зовнішніх поверхонь огороджувальних конструкцій, якщо будівля не перебуває в умовах підвищеного забруднення навколишнього середовища.

Пурал (Pural, аналог Armacor)

Це покриття рекомендується як для внутрішніх, так і зовнішніх поверхонь огороджувальних конструкцій. Матеріал має гарну хімічну стійкість, витримує високі температурні перепади. При товщині покриття 50 мкм має гарні антикорозійні властивості, пластичність покриття гарантується навіть за низьких температур.

Полівінілдифторид (PVF2/PVDF)

Це полімерне покриття витримує мороз до 60°С і не втрачає своїх властивостей при температурі до +120°С. При товщині покриття 25 мкм має підвищені антикорозійні властивості, має високу стійкість до механічних пошкоджень. Рекомендується використовувати в умовах агресивних середовищ.

Пластизоль (VPS200 або HPS200)

Це покриття вирізняється особливими декоративними якостями. При товщині покриття 175/200 мкм має більшу стійкість до механічних пошкоджень, високу корозійну стійкість. Завдяки великій товщині покриття рекомендується використовувати в умовах підвищеного забруднення навколишнього середовища.

Технічні характеристики полімерних покриттів

screenshot_6

Для внутрішньої обробки “чистих” приміщень у медичній, електронній, космічній, атомній і харчовій промисловості, де існують чіткі та жорсткі вимоги до концентрації аерозольних часток і мікроорганізмів рекомендується використовувати спеціальне антистатичне покриття, що відповідає нормативним ДСТ (ГОСТам). Поверхня такого покриття призначена для твердої санітарної обробки.

В) Види профілювання металевої обшивки сендвіч-панелей

Компанія ТОВ «ЮСП ПАНЕЛЬ» пропонує 6 видів профілювання металевої обшивки:

1) Гладкий профіль FLAT сендвіч-панелей
termo_img_2

2) Мікрохвиля MICRO RIB сендвіч-панелей

termo_img_3

3) Профіль із канавкою через 200 мм VEE RIB

termo_img_4

4) Традиційний профіль 9RIB TRADITIONAL сендвіч-панелей

termo_img_5

5) Профіль із канавкою через 150 мм VEE RIB (VE) сендвіч-панелей

termo_img_7

6) Покрівельний глибокий профіль 5 RIB DEEP PROFILE ROOF ( 5T) сендвіч-панелей

termo_img_9